Blazno resno o namerah

Mogoče besedo namera zdaj srečuješ prvič, mogoče ti je že znana. Vem pa, da mene namere v življenju močno podpirajo in vem tudi, da se precej ljudi sprašuje, kako jih v resnici uporabljati. Zato je današnji zapis namenjen temu, da ti povem nekaj o tem.

♥ Kaj so namere?

Namera pomeni, da vnaprej definiraš, kako želiš v določeni situaciji delovati, kako se želiš znotraj določene situacije počutiti. Zakaj je to pomembno? Naši možgani, naš um, se znotraj situacij odziva na spremembe v skladu z vzorci iz otroštva, iz okolja, v skladu z naučenim. In dostikrat se zgodi, da kakšno reakcijo nato obžaluješ, da te situacije presenetijo in za nazaj potem razmišljaš, kako bi lahko deloval drugače. Si kot na avtopilotu.

S postavljeno namero pa ti usmeriš svoj um in mu poveš, kako želiš v določeni situaciji delovati. Ti postaneš pilot. In um se na to odzove, zato ti je lažje. Hkrati pa s tem v energiji postaviš vibracijo situacije, saj daš vesolju informacijo, kako želiš, da te podpre.

♥ Kako in kdaj postavljati namere?

Najlažje je, če se v postavljanju namere osredotočiš na občutke, ki jih želiš znotraj določene situacije čutiti. Na tak način ne kontroliraš izida situacije, ampak odpreš prostor tudi za vse tisto, česar ne pričakuješ. Namere niso namenjene kontroli situacije, ampak usmerjanju svojega delovanja znotraj nje.

Odlična stvar je, da zjutraj postaviš namero za dan v smislu: “Dajem namero, da je vodilo mojega dneva užitek/ da jasno izražam svojo resnico/ da preživim dan lahkotno in v radosti.” Izbereš tisto, kar čutiš, da te v tem dnevu podpira (bodi svoboden v izbiri svojih besed, pomemben pa je fokus na občutkih).

Prav tako je odlično, da postaviš namero, preden vstopiš v situacijo, ki se ti zdi zahtevna. Predstavljaj si, da v službi želiš povišico in čutiš, da je čas, da to izraziš. Namera, ki bi kontrolirala situacijo, bi bila postavljena takole: “Dajem namero, da dobim povišico.” In namera, ki te postavi v tvojo moč, bi bila: “Dajem namero, da jasno in lahkotno izrazim svojo resnico. Dajem namero, da se situacija odvije v moje najvišje dobro.”

S tako postavljeno namero narediš več stvari hkrati:

♥ ne kontroliraš izida situacije

♥ postaneš pilot svojega delovanja

♥ ozavestiš, kako želiš delovati in s tem sam sebi daš dovoljenje in možnost, da deluješ drugače od naučenega

♥ postaviš energijsko polje situacije, postaviš vstopno energijo, s katero greš v situacijo (namesto strahu je to lahko ljubezen).

Najboljše je, če si namero poveš kar na glas. Če si v situaciji, ko to ni mogoče, jo postavi v mislih. In seveda zapisuj namere, ko pišeš dnevnik, ko postavljaš cilje, projekte.

♥ Ali namere res delujejo?

Delujejo 🙂 Odkar sama uporabljam namere, v različnih situacijah delujem drugače. Vedno, ko dam namero, brez težav dobim parkirno mesto. Ob “trmastih izpadih” otrok dam namero, da sem jima zmožna držati varen prostor, da se izrazita – vsem je lažje. Ko vem, da me čaka kakšen pogovor, kjer me je strah izraziti se, dam namero, da sem v izražanju svoje resnice, v svoji moči ter največji ljubezni do sebe in do druge osebe – situacija je lahkotnejša in v njej se počutim izraženo, slišano. Namesto, da bi v ta pogovor vstopila s strahom, vstopim z ljubeznijo.

Najboljša stvar je ta, da namere dejansko lahko uporabljaš v vseh situacijah, tudi če greš po nakupih (“Dajem namero, da najdem oblačila, ki podpirajo mojo vibracijo, v katerih se počutim sproščeno in udobno.”), ko kuhaš kosilo (“Dajem namero, da skuham okusno kosilo v užitku in ljubezni do vseh, ki ga bomo pojedli.”), karkoli.

Zato te povabim, da v svojem življenju začneš uporabljati namere in se zavestno postaviš v vlogo pilota.

Izberi sebe, izberi zavestno življenje.

Z ljubeznijo,