Izdelki

DRAGA LUNA, LAHKO NOČ

Draga Luna, lahko noč je pravljica, ki je nastala v času druge porodniške, ko sem se še bolj začela zavedati, da sem mama dvema hčerkama. In da to prinaša novo dimenzijo odgovornosti spremljanja njiju v zavestno življenje žensk, ki bosta postali.
Ker sama žensko cikličnost čutim kot močno podporo zavestnega življenja, je nastala pravljica, skozi katero deklica Ajda spremlja luno. Opaža, da je ta včasih polna, drugič je sploh ne vidi. In tako je tudi z njo ~ včasih ima polno energije, drugič pa bi se umaknila in skrila.

S preprostimi rimami in čarobnimi ilustracijami Mojce Fo pravljica očara tako otroke kot odrasle. Na nežen način celo družino spodbuja k prepoznavanju različnih čustvenih stanj, k večjemu zavedanju in čutenju sebe.

Vse fotografije: Andrej Kokalj

Dodatno so v tem podprte predvsem mamice, za katere sem ustvarila letak, v katerem zgodbo iz pravljice povezujem z različnimi fazami ženskega cikla. Spodbuditi jih želim, da sočasno poskrbijo tudi zase, saj se vse prevečkrat zgodi, da skrb za otroke prevlada nad tem, kar same potrebujejo.

Za naročilo pravljice mi piši na info@dezman.org, njena vrednost je 21 eur (poštnina vključena).