Dogodki in programi

DOGODEK MOČ UTELEŠENEGA ODLOČANJA – posnetek spletne delavnice

 1. Stopi v svojo moč in iz nje sprejmi odločitve za svoje življenje.

V življenju ves čas zavedno ali nezavedno sprejemamo odločitve – od tega, po kateri poti gremo v službo in kaj kupimo v trgovini, do tega, da se odločimo menjati službo, se preseliti, imeti otroka, potovati. Včasih so te odločitve enostavne, hitre in spontane, sploh ko gre za “manj pomembne” odločitve.

Ko pridemo do odločitev, ki prinesejo s seboj velike spremembe, pa se dostikrat ustavi. Ni jih enostavno sprejeti, veliko energije in poguma zahteva to, da gremo v nekaj (vsaj delno) neznanega. Telo se ne počuti varno, možgani imajo radi ustaljene navade in občutek je, da tvegamo. Če dodamo še faktor, da so okrog nas ljudje, ki se z odločitvijo ne strinjajo, je vložek energije, da sledimo sebi, še toliko večji. 

Sama sem v življenju sprejela kar nekaj zahtevnih, lahko bi rekla tveganih, odločitev – od tega, da sem pustila službo brez načrta za naprej, zavrnila sprožitev poroda, do poroda doma, nakupa hiše in selitve družine v novo okolje, vpisa otrok v gozdno šolo, in tega, da delam kot medij. Še pred tem sem šla na prostovoljno delo v Vietnam in Bolivijo, na študijsko prakso v Latvijo, se odločala o zdravljenju po operaciji hrbtenice in zdravljenju kroničnih bolezni, s katerimi živim. Odločitve, ki so bile prave in so prinesle veliko lepega, niso pa bile enostavne.

Skupni imenovalec vseh teh odločitev je zavedanje, da te odločitve niso bile racionalne. Ko sem razmišljala o tem, kako se odločit, delala analize s plusi in minusi, sem prišla do ugotovitev, ki so bile ravno nasprotne od tega, kar sem čutila. Občutek v telesu mi je pravil drugače od ugotovitev uma. Ker sem pred tem že sprejela odločitve, kjer sem povozila občutke v telesu in se odločila racionalno (recimo odločitev za študij in za eno od bivših služb), mi je bilo jasno, da moram najti način, kako zaupati občutkom v telesu, pomiriti možgane, si dovoliti tvegati in videti, kaj se zgodi. 

Kaj torej pomeni utelešeno odločanje? Utelešeno odločanje je način odločanja, pri katerem damo svojemu umu, analizi prostor v procesu odločanja. Hkrati pa zmoremo začutiti občutke, svojo notranjo moč, svoje notranje vedenje in iz tega sprejeti odločitev ter ji slediti.

Zato te vabim, da si pogledaš posnetek dogodka Moč utelešenega odločanja. 

Kako je delavnica potekala?

V prvem delu s teboj delim nekaj svojih ugotovitev in praktičnih napotkov glede sprejemanja odločitev – kako dati prostor umu, kako komunicirati svoje odločitve z okolico, kako prepoznati in narediti naslednji korak. 

V drugem delu pa s teboj delim praktične nasvete kako priti v telo, kako v telesu aktivirati svojo notranjo moč, jo resnično občutiti in se iz tega občutka odločati. Kako to odločitev zasidrati v telo in nato v vsakodnevnem življenju dostopati do občutka pomirjenosti z odločitvijo.

V tem delu te preko vaj in meditacije peljem v stanje, v katerem čutiš svojo notranjo moč. V tem stanju prepoznaš svojo vstopno točko – tvoj osebni signal, ki ti bo pomagal, da se v vsakdanjem življenju vrneš v te občutke (morda bo to dotik določenega dela telesa ali točno določena beseda). Na ta način se s svojim  telesom dogovoriš, da si ta signal zapomni in se nanj odzove, ko to potrebuješ.  To je signal za aktivacijo tvojega notranjega kompasa. V meditaciji postaviva nove, močne energijske temelje, da se v življenju lažje iz sebe odločaš zase.

Delavnica ti da kar nekaj praktičnih napotkov in predvsem nov dogovor s svojim telesom, ki te vsak dan vrača v občutek svoje moči, jasnostjo in pomirjenostjo s svojimi odločitvami.

Dogodek je zate, če:

 • se velikokrat znajdeš v situaciji, ko tvoj um pravi eno, občutki v telesu pa ravno nasprotno in ne veš, kaj storiti
 • moraš trenutno sprejeti kakšno pomembno odločitev
 • na splošno težko sprejemaš odločitve v življenju in jim slediš
 • se čutiš ujet/a v življenju zaradi odločitev, ki si jih sprejel/a v preteklosti

Na dogodku prejmeš:

 • praktične napotke o usklajevanju uma in občutkov v procesu odločanja
 • praktične napotke glede komunikacije svojih odločitev z okolico
 • praktične napotke, kako prepoznaš naslednji korak in ga dejansko storiš
 • napotke, kako se pomiriti s svojimi odločitvami v preteklosti
 • vaje, s katerimi prideš iz uma v telo
 • v meditaciji prepoznaš signal, preko katerega v vsakdanjem življenju telo aktiviraš v občutek notranje moči in se iz tega odločaš (aktiviraš svoj notranji kompas)
 • praktične napotke, kako odločitev zasidraš v telo in se v njej počutiš pomirjeno in varno, saj tako lažje delaš korake naprej

Informacije o dogodku:

 • spletni dogodek je potekal preko Zooma
 • trajanje dogodka: 1h40min
 • ob nakupu dobiš posnetek dogodka z neomejenim dostopom in pdf priročnik
 • ob nakupu dogodka dobiš 20eur popusta na individualno kanaliziranje , ki ga lahko koristiš 60 dni od dneva nakupa
 • vrednost: 50 eur

V kolikor se ti poraja kakšno vprašanje, mi lahko pišeš na info@dezman.org.

S nakupom posnetka se odločiš zase. Za to, da se v prihodnosti odločaš iz svoje notranje moči in v zaupanju vase.