Sporočilo nadangela Mihaela

Živjo, pred teboj je sporočilo nadangela Mihaela, ki ti prinaša veliko jasnosti, česa nas uči trenutna situacija s koronavirusom, na kaj naj bomo pozorni in kako naj v tem času poskrbimo zase. Sporočilo je malo daljše, ampak ima izredno dragoceno vsebino, zato te povabim, da ga prebereš do konca.

“Drage čudovite duše!

Tukaj z vami sem jaz, nadangel Mihael, nadangel zaščite, nadangel osebne moči in veličine, nadangel čiščenja eterićnih vezi. Situacija, v kateri se trenutno nahajate, je za vas izjemno, izjemno veliko darilo, ko si to dovolite prepoznati. Zato je prva stvari, ki jo lahko stori vas posameznik, vsak od vas, ta, da začnete dajati fokus iz tega kar vam je v tej situaciji odvzeto na to, kaj vam je v tej situaciji dano.

Mogoče si nisi vzel dovolj časa za ljudi, ki jih imaš rad, pa imaš zdaj možnost se res povezati z njimi. Mogoče si že nekaj časa čutil, da to kar delaš, ne vibrira več s teboj. Ampak zaradi vpetosti v sistem, zaradi vpetosti v način življenja, ki si ga navajen, si nisi vzel časa, da bi začutil, kaj je še tvoje in kaj ne. Si nisi vzel časa, da bi res začutil, kam kliče tvojo dušo, kaj je tvoj naslednji korak. In če v tem trenutku ne moreš delati na star način, vzemi to kot povabilo, da raziščeš, kaj vse je v tem času zate možno.

Torej – ne glede na situacijo, v kateri si – zavestno pojdi ven iz pritoževanja, zavestno pojdi iz tega, kje vse se čutiš omejenega v to, kaj vse je znotraj tega možno zate. Mogoče želiš pisati knjige, pa ni bilo nikoli časa za to. Mogoče bi se celo noč ljubil, pa si moral vedno zgodaj vstati in ti zdaj ni treba. Resnično te povabim, da preusmeriš svojo energijo iz pritoževanja in upora v energijo iskanja in kreiranja možnosti.

Zavedanje, ki je zate pomembno v tem trenutku je tudi to, da ne glede na to, kako posamezna država, kako posamezna družba, odreagira na izziv koronavirusa, v vsakem posamezniku se odpirajo možnosti izbire – izbire, da greš v pritoževanje ali da izbereš kreiranje in raziskovanje, kje se znotraj tega lahko premakneš v višjo vibracijo.

Znotraj tega želim biti malo bolj konkreten, ker je pomembno, da prepoznate pomen tega sporočila. Če si posameznik v državi s strogo karanteno, lahko daš fokus na to, kaj vse ti je v tem trenutku odvzeto. Ali pa izbereš to, da vidiš, kaj vse zdaj doživljaš, pa drugače ne bi. Veliko več ljudi preživlja zdaj čas v naravi, se z njo povezuje. In narava je tista, ki čisto vsakega posameznika vrne bližje k sebi, k svojemu bistvu, k svoji veličini. In vsak, ki zdaj namesto kavice v mestu »mora« na sprehod v naravo, bo iz te izkušnje izšel bolj povezan s svojim bistvom, s pristno esenco svoje duše.

In na drugi strani ste posamezniki po svetu, kjer je koronavirus prisoten, ampak so ukrepi države ohlapnejši. Kar vam po eni strani daje več svobode v smislu nadaljevanja življenja kot ga poznate, po drugi strani, pa znotraj vas to zbuja strah, ker ne čutite varnosti v tem, da nekdo situacijo kontrolira. In odgovornosti za svoje delovanje ne morete preložiti na državo, ne nekoga zunaj. Za vas je izjemno pomembno zavedanje, da ste vi tisti, ki lahko izberete ta čas kot čas, znotraj katerega vedno znova izberete to, da stopite iz strahu v svobodo. In pri tem bo tudi vam izjemno pomagala narava. Že samo 20 minutni sprehod v naravi, ti lahko izjemno dvigne vibracijo in ti ustvari občutek svobode.

Ko se boš počutil ujet znotraj situacije (ne glede na to, kakšna je situacija zunaj tebe), pojdi in opazuj drevo. Na prvi pogled se zdi kot da je celo življenje ujeto na enem mestu. Zakoreninjeno točno na isto mesto, brez izbire. Pa ni res! Začni opazovati posamezno vejo na drevesu, posamezen listek na drevesu, koliko svobode ima v gibanju, kako lahkotno se prepusti vetru, ko pride. Ko pride ta zunanji potisk, ki bi se ga lahko ustrašil, pa zapleše z njim v plesu. In daj fokus na to, koliko svobode ima v resnici drevo znotraj te zakoreninjenosti. Raste in se dviga nad druga drevesa, nad grmičevje. Izberi ples listov znotraj svojega bistva v tej situaciji. In dlje časa kot boš drevo opazoval, se povezal z njegovo energijo, lažje boš sam znotraj situacije izbiral svobodo in lahkotnost.

Sporočilo, ki ga še želim predati je to – ta situacija vas uči spuščati pričakovanja. In kot družba potrebujete to izkušnjo. Veliko vas želi imeti vse načrtovano – vsak dan, nekateri celo vsako uro v dnevu. In  s tem si v resnici ne delate usluge, ampak se omejujete. Ker ko si kot človek preveč ujet v strukturo, ki si si jo postavil, ko ji slediš, si lahko na ven produktiven, v resnici si pa ne dovoliš pluti s tokom, si ne dovoliš biti v pretoku. In zdaj, ko je celo tvoje življenje postavljeno izven vseh pričakovanj, imaš čudovito priložnost, da znotraj tega treniraš, kako biti v pretoku, kako v njem uživati in znotraj njega delovati.

Tvoj um trenutno ne ve, koliko časa bo trajala ta situacija in lahko se ti podrejo vsi načrti za dopust. Lahko se podre celotna struktura leta. Zato v svojem vsakdanjem življenju začni zavestno obstajati v pretoku. Ker ko boš v tem obdobju to izmojstril, boš to lahko vpletel na vsa področja svoje življenja.

Kako konkretno to storiš?

Ni problem, če si za dan postaviš neko strukturo, ki ti daje občutek varnosti, povabim pa te, da ne greš v »mikro strukturiranje«. Kaj to pomeni? Lahko si daš na urnik prostor, da poskrbiš za svoje telo in se nato vsak dan znova vprašaš, ko pride čas za to: »Kaj moje telo v tem trenutku potrebuje?« In tukaj potem pojdi ven iz strukture, da greš vsak dan teč. Mogoče bo do tebe prišla jasnost, da tvoje telo v tem trenutku potrebuje ples, mogoče sprehod ali pa celo počitek. In jasnost, ki pride, spoštuj.

Ko pride čas za delo – od doma, v službi, ko ima tvoj um seznam nalog, ki jih želiš opraviti – ne vrži se v ta seznam po vrsti in pod pritiskom, koliko časa moraš za kaj porabiti. Vprašaj se: “Katera od teh nalog je v tem trenutku moja prioriteta?” In prišla bo jasnost. Zaupaj ji, sledi ji. In ko boš v tem obdobju v takih majhnih stvareh začel zaupati, da si v pretoku, da slediš samo strukturi, ki jo postavi um, boš opazil, da boš za delo porabil manj časa in energije, vse bo steklo lahkotneje in namesto izpraznjen, se boš čutil napolnjen.

Zato te povabim, da ta čas res izkoristiš za to, da spuščaš pričakovanja, kako naj bi tvoje življenje izgledalo in z majhnimi koraki začneš zaupati v pretok življenja.

Mogoče se ti zdaj pojavlja vprašanje – kako pa pridem v pretok? Enostavno. S tem, da greš v užitek. S tem, da slediš užitku v svojem življenju. In ko tvoj um ne bo vedel, kako v pretok, se samo vprašaj: »Kaj mi v tem trenutku prinaša užitek? Kako si lahko znotraj te situacije ustvarim užitek?« In lahko to pomeni samo to, da si ob delu pripraviš dober kakav, ki ti dvigne vibracijo. Mogoče delo na vsako uro prekineš in zaplešeš. Vprašaj se in odgovor bo prišel. Moraš pa vedno znova zavestno izbrati vprašanje, ker če se ne vprašaš, ne daš prostora odgovoru, da pride.

Še zadnje sporočilo, ki ti ga želim predati glede trenutne situacije – v ospredje bodo prišli odnosi, kjer ne čutiš svobode, kjer čutiš ujetost. Čutil boš strahove ljudi, kjer si v odnosih z njimi zataknjen. Zato te povabim, da redno čistiš eterične vezi s temi osebami, s situacijami, povezanimi z njimi, da si ustvariš ta prostor svobode, da si ustvariš prostor, da začutiš sebe.

In če moram izpostaviti eno glavno stvar, ki naj bo tvoja prva misel, ko čutiš strah in ujetost – pojdi v naravo, pregibaj telo v naravi, predihaj telo v naravi. Z gibanjem telesa sprostiš napetosti in zataknjena čustva znotraj njega, če pa to storiš v naravi, si hkrati že takoj podprt, da lažje začutiš sebe v svoji pristnosti, v svoji veličini.

Draga duša, resnično vedno znova izberi sebe in svojo svobodo ne glede na zunanjo situacijo. Daj fokus iz tega, kar ti je odvzeto, na vse to, kar ti je dano. Spuščaj svoja pričakovanja glede življenja in vedno znova izberi pretok, ker z njim pride jasnost, kaj je tvoj naslednji korak, kam se tvoja duša zdaj želi premakniti.

Z največjo ljubeznijo in podporo,

nadangel Mihael”

Sporočilo sem zate skanalizirala Katarina, marec 2020