Ko poskrbim zase, poskrbim tudi za svoje otroke

Spodnje sporočilo so mi predali angeli in prosili, da ga prenesem tudi do tebe. Pozabljamo, da otroci močno čutijo trenutno družbeno situacijo. Naj te sporočilo podpre, da izbereš sebe, da izbereš zavestno življenje:

»Drage čudovite duše,

Želimo vam predati jasnost, kam v teh dneh dajajte svoj fokus in kako poskrbite za svoje otroke. Pomembno je, da se zavedate, da otroci izjemno veliko čutijo. Čeprav mogoče ne razumejo trenutnega stanja v vaši družbi, ga izjemno močno čutijo. In znotraj tega je pomembno, da pri svojih starših, pri svojih bližnjih, čutijo pomirjenost in ne paniko in stres.

Zato je v prvi vrsti pomembno, da vsak, ki zavestno lahko poskrbi za to, da je v umirjenosti, to stori. Pomembno je, da vsak zase prepozna, kaj to zanj je, znotraj katerih dejavnosti se umiri in pride vase. Pri tem bi vas spodbudili, da res veliko časa preživite v gibanju v naravi na svežem zraku ter še ena izjemno pomembna stvar – več spite. Spite vsaj 8 ur na noč, s tem da pred spanjem ugasnete novice vsaj 1 uro prej, da se vaši možgani lahko vsaj malo umirijo in vas spanec dejansko lahko podpre.

In ko boste v umirjenosti vi, bodo otroci to čutili. Kadar ste vi v paniki, v strahu, otroci to čutijo in situacija se znotraj družine še potencira. Otroci postanejo zahtevni, potrebujejo več pozornosti, več je negodovanja, prepiranja. Ko pa otroci čutijo, da ste vi umirjeni, pa lahko od zunaj (v vrtcu, v šoli) čutijo ta strah in paniko, ampak nato pridejo k vam v varen objem. In tukaj je stvar, ki jo prosimo, preberite še enkrat – pridejo k vam v varen objem. Otroci izjemno močno čutijo varnost skozi fizični stik. In objem umirjenega starša ali ljubljene osebe, je najbolj varno zavetje. Zato poskrbite zase, da lahko njim držite prostor ljubečih in varnih objemov.

Izberite virus ljubezni, da se ta širi med vami.

Angeli«

Sporočilo sem zate skanalizirala Katarina, 11.3.2020